Sensory Tyngdtäcke, varierbar vikt

Sensory Tyngdtäcke

Sensory Tyngdtäcke är ett smidigt tyngdtäcke utan störande ljud vid användning. Täcket har en lugnande effekt och kan med fördel användas vid ångest, för att minska oro, vid neuropsykiatriska funktionshinder, smärta eller sömnsvårigheter.
Det går att omfördela och förändra vikten på täcket utifrån behov t.ex. i takt med att individen växer eller att behovet förändras.
Täcket packas enkelt ner i en snygg medföljande väska och är lätt att ta med vid resor. Täcket är svalt för att vara ett tyngdtäcke.

Vikten i täcket utgörs av plastkulor som sytts in i ett innertyg för ökad hållbarhet och komfort. Sensory tyngdtäcke kan användas både som ett vanligt täcke eller ditt vanliga täcke, att ha över/runt axlarna eller för att vira om sig för en lugnande omfamnande effekt/känsla.

Sensory tyngdtäcke är CE-märkt och registrerat som en medicinteknisk klass 1 produkt. Storlek 135 cm x 200 cm. Kan tvättas i tvättmaskin i 60 grader.

Täcket är tillverkat i England av ett slitstarkt yttermaterial gjort av polyester och bomull med ett innertyg till för att ge komfort, hållbarhet och vara säkert.

Vi rekommenderar att du konsulterar din arbetsterapeut för att bestämma korrekt vikt för dig och före du använder tyngdtäcket.

Sensory Tyngdtäcke finns i följande standardutförande:

3.2 kg
4.5 kg
6.0 kg
8.0 kg
10 kg
14 kg

Sensory tyngdtäcke har en garanti på 2 år gällande kvaliteten på materialet och arbetet.

Täcket innehåller fickor vilket möjliggör att man kan ta bort eller lägga till extra vikter. Detta gör att du enkelt kan anpassa tyngden efter ditt behov. Önskar du fokusera vikten på ett särskilt ställe kan detta göras. Du kan också öka vikten allt eftersom ditt barn växer och blir större.