Produkter

Tyngdtäcken, Tyngdvästar, Hoodies

Hos Dormire hittar du tyngdtäcken och tyngdvästar för sinnesro och god sömn.

Tyngdtäcken används för att förbättra sömnkvalitet, minska stress, lindra ångest, reducera motorisk oro m.m. Täcket kan med fördel användas vid sömn- svårigheter, stressrelaterade sjukdomar, psykisk ohälsa, neuropsykiatriska funktionshinder, motorisk oro, ätstörningar samt en mängd andra tillstånd.

Personer med ADHD upplever ofta en ökad koncentration och delaktighet i vardagen efter användning av tyngdtäcke.

Personer med sömnproblematik får förbättrad sömnkvalitet samt minskad motorisk oro på natten vid användning av tyngdtäcke. Många upplever att de kan komma till ro, slappnar lättare av, får förbättrad sömn och känner sig mer utvilade efter användning av tyngdtäcke.

Flera av våra tyngdtäcken har varierbara vikter vilket möjliggör att du själv enkelt kan anpassa ditt täcke. Du kan lägga till eller ta bort vikter där du tycker att det passar bäst. Du har ett täcke som både växer med ålder och tid.

Varför varierbara vikter?

Med möjligheten att lägga till ytterligare tyngder i våra varierbara täcken kan barnet behålla och anpassa täcket i takt med tillväxten och behovet av ökad tyngd. Detta spar tid och underlättar både för brukare och förskrivare och är förstås klart ekonomiskt fördelaktigt jämfört med att köpa/förskriva nya.

En annan fördel med varierbara vikter är att tyngdtäcket går att användas även av personer som upplever smärta eller obehag vid tryck över olika delar av kroppen genom att helt enkelt fördela vikterna utifrån dess individuella behov och önskemål.